preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Mlaka

 


 

Piši na jeziku kojim se najlakše izražavaš – različitim jezicima na istome putu!

Autor: Nancy Vujanić, 3. 4. 2019.

      Piši na jeziku kojim se najlakše izražavaš – različitim jezicima na istome putu! - novi natječaj Udruge Mlada pera za osnovnoškolce! Na natječaju mogu sudjelovati svi osnovnoškolci Republike Hrvatske. Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 01. 4.2019. – 30. 9.2019. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru. Najbolji će biti proglašeni do kraja listopada, a zbornik tiskan do kraja studenog 2019. godine.

      U današnje doba globalizacije iznimno je važno čuvati nacionalni identitet jer se događaju velika ispreplitanja različitih kultura, a da bismo naučili mlade da postanu građani svijeta prvo ih treba naučiti cijeniti svoju vlastitu kulturu i duhovnu baštinu, ali im pokazati i načine poštovanja različitosti drugih kultura.

     Tema je za sve uzraste ista jer pojam različitost ima vrlo široko značenje i može se primijeniti na bezbroj područja, pa neka svaki pojedinac piše o onoj temi/području na koje ga pojam različitost prvo ili najviše asocira, ili ga neka radnja najbolje opisuje, ali na svom materinjem jeziku, dijalektu ili čak i umjetnom jeziku koji on smatra važnim u svom životu/razvoju. Bude li to bednjanski dijalekt, latinski ili klingonski jezik, važno je da dobijemo i verziju na hrvatskom jeziku koja odgovara originalu.

 

PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT “RAZLIČITIM JEZICIMA NA ISTOME PUTU”

 

  1. Organizator projekta je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji literarni rad na zadanu temu.
  2. Na natječaju mogu sudjelovati svi osnovnoškolci Republike Hrvatske.
  3. Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 01.04.2019. – 30.09.2019. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru. Najbolji će biti proglašeni do kraja listopada, a zbornik tiskan do kraja studenog 2019. godine.
  4. Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova te vanjski stručni suradnik.
  5. Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Za natječaj Različitim jezicima na istome putu. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja poslati poštom na

Udruga Mlada pera

Travnik 14

40000 Čakovec

 

ili potpisanu skenirati i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info . Ukoliko se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice, razredom i školom.

Radovi mogu biti popraćeni vlastitim autorskim fotografijama ili ilustracijama kao i fotografijama i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara za eventualnu povredu autorskih prava nad fotografijama ili ilustracijama.

 

  1. Rad može biti na bilo kojem dijalektu ili jeziku, ali je tada obavezno uz original poslati i prijevod na hrvatskom jeziku za koji se jamči da odgovara originalu.
  2. Najbolji autori bit će nagrađeni sa:

– 1. mjesto: 1.000,00 kn i plaketa Zlatno pero,

– 2. mjesto: 750,00 kn i plaketa Srebrno pero,

– 3. mjesto: 500,00 kn i plaketa Brončano pero.

Novčana nagrada se isplaćuje jedino i isključivo na tekući ili žiro-račun dobitnika, odnosno roditelja, odnosno skrbnika. Novčana nagrada se ni u kojem slučaj Objava najboljih radova bit će najkasnije do 31. listopada 2019. godine na službenoj stranici udruge Mlada pera.

  1. Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:

 – ako sudionik prekrši ova pravila,

 – ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,

 – ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.

  1. Udruga Mlada pera zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja, do trenutka javne objave rezultata na web stranici udruge.

Prijavom na natječaj slažete sa da je objava Vaših podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

http://www.mlada-pera.medjimurje.info/projekti-i-financiranje/2019-2/razlicitim-jezicima-na-istome-putu/

 

Gorkić Taradi

predsjednik udruge Mlada pera

 

Top generacija - portal za objavljivanje literarnih radova učenika i studenata, svih dječjih literarnih radova, teenagerskih misli, mladenačkih razmišljanja

Različitost je najzanimljivija boja života – zbornik radova literata osnovnih škola pristiglih na natječaj o različitosti

Top generacija - u drugom zborniku objavljeni su radovi literata osnovnih i srednjih škola pristiglih na natječaj Nikad ne bi pogodio!, radovi literata srednjih škola pristiglih na natječaj Ljetni dnevnik, ali na moj način! te izbor radova objavljenih na portalu udruge Top generacija

Facebook | Instagram | Facebook grupa

Travnik 14

40000 Čakovec

Mob: 099/690-6841

OIB: 87357284966
MB: 4766962
RNO: 0397330

 

Web: www.mlada-pera.medjimurje.info/

E-mail: udruga@mlada-pera.medjimurje.info

ŽR: HR3124020061100838696 (Erste banka)
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Anketa
Izgled mrežne stranice škole bolji jeForum
Korisni linkovi
 

CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Mlaka / Brune Bušića 7, HR-10408 Velika Mlaka / os-velika-mlaka.skole.hr / ured@os-velika-mlaka.skole.hr
preskoči na navigaciju