Proslava Dana zahvalnosti i Dana zahvale za Božja dobročinstva
Autor: Administrator , 12. 10. 2012.
U nedjelju, 14. listopada 2012. naša škola proslavila je Dan zahvalnosti i Dan zahvale za Božja dobročinstva. Toga dana obilježili smo Dan kruha - Dan zahvalnosti za plodove zemlje u našoj župnoj crkvi.
Tom prigodom u dvorani našeg župnog dvora uređeni su stolovi s krušnim proizvodima, kolačima i plodovima zemlje. Nakon uređenja slijedila je sveta misa, a potom je naš župnik blagoslovio sve krušne proizvode, a slavlje se nastavilo kušanjem proizvoda.
Dario Banić 3.b: Recept moje bake kako se priprema kruh
Sastojci:
- 60 dkg glatkog brašna,
- 1 dcl ulja,
- 1mokra germa,
- Prstohvat soli,
- Malo šećera,
- Malo mlijeka za germu,
- Oko 2 dcl mlake vode.
Priprema:
- Mokru germu staviti da se diže u malo mlakog mlijeka,šećera i prstohvat soli.
- Kada se germa digne treba dodati brašno, ulje i to sve zamijesiti sa mlakom vodom.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Linkovi |
Grad Zagreb |
Grad Velika Gorica |