Proslava Dana zahvalnosti i Dana zahvale za Božja dobročinstva
Autor: Administrator , 12. 10. 2012.
U nedjelju, 14. listopada 2012. naša škola proslavila je Dan zahvalnosti i Dan zahvale za Božja dobročinstva. Toga dana obilježili smo Dan kruha - Dan zahvalnosti za plodove zemlje u našoj župnoj crkvi.
Tom prigodom u dvorani našeg župnog dvora uređeni su stolovi s krušnim proizvodima, kolačima i plodovima zemlje. Nakon uređenja slijedila je sveta misa, a potom je naš župnik blagoslovio sve krušne proizvode, a slavlje se nastavilo kušanjem proizvoda.
_(Kopiraj)(1).jpg)
Dario Banić 3.b: Recept moje bake kako se priprema kruh
Sastojci:
- 60 dkg glatkog brašna,
- 1 dcl ulja,
- 1mokra germa,
- Prstohvat soli,
- Malo šećera,
- Malo mlijeka za germu,
- Oko 2 dcl mlake vode.
Priprema:
- Mokru germu staviti da se diže u malo mlakog mlijeka,šećera i prstohvat soli.
- Kada se germa digne treba dodati brašno, ulje i to sve zamijesiti sa mlakom vodom.
| « Studeni 2025 » | ||||||
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
| Linkovi |
| Grad Zagreb |
| Grad Velika Gorica |

















.jpg)







