Od mlijeka do sira (4. b)
Autor: Nancy Vujanić, 23. 3. 2021.
Tijekom nastave prirode i društva, dok su učili o domaćim životinjama, učenici 4. b sa svojom učiteljicom Ljubicom Spajić naučili su i kako se prave izvrstan domaći sir i vrhnje. Litra domaćega kravljega mlijeka, malo vrhnja, vrijeme i toplina važni su za dobivanje ove zdrave namirnice. Učenici su s velikim zanimanjem sudjelovali i pratili proces nastanka sira od njegove pripreme preko odvajanja vrhnja i sira pa do same degustacije. Zahvaljujući svojoj učiteljici imali su priliku uživo vidjeti kako se sir nekada radio u domaćinstvima, kako su nekada, dok nije bilo toliko tvornica i proizvođača sira na veliko, ljudi sami došli do tog ukusnog i zdravog mlječnog proizvoda.
Domaće mlijeko - glavni sastojak zdravog sira
U mlijeko treba dodati vrhnje
Odvajanje vrhnja
Dobili smo sir!
Sir spreman za degustaciju
Mmmm što je ukusan sir!
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Linkovi |
Grad Zagreb |
Grad Velika Gorica |