preskoči na sadržaj

Osnovna škola Velika Mlaka

 > Naslovnica
Vijesti

Od mlijeka do sira (4. b)

Autor: Nancy Vujanić, 23. 3. 2021.

    Tijekom nastave prirode i društva, dok su učili o domaćim životinjama, učenici 4. b sa svojom učiteljicom Ljubicom Spajić naučili su i kako se prave izvrstan domaći sir i vrhnje. Litra domaćega kravljega mlijeka, malo vrhnja, vrijeme i toplina važni su za dobivanje ove zdrave namirnice. Učenici su s velikim zanimanjem sudjelovali i pratili proces nastanka sira od njegove pripreme preko odvajanja vrhnja i sira pa do same degustacije. Zahvaljujući svojoj učiteljici imali su priliku uživo vidjeti kako se sir nekada radio u domaćinstvima, kako su nekada, dok nije bilo toliko tvornica i proizvođača sira na veliko, ljudi sami došli do tog ukusnog i zdravog mlječnog proizvoda.

Domaće mlijeko - glavni sastojak zdravog sira

U mlijeko treba dodati vrhnje

Odvajanje vrhnja

Dobili smo sir!

Sir spreman za degustaciju

Mmmm što je ukusan sir!


Izvor: Ivana Penava, Ljubica Spajić


Tražilica
 

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Anketa
Koristite li ChatGPT?



Forum
Korisni linkovi
 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Velika Mlaka / Brune Bušića 7, HR-10408 Velika Mlaka / os-velika-mlaka.skole.hr / ured@os-velika-mlaka.skole.hr
preskoči na navigaciju