2012-12-19 13:28:33

Projekt "Oskar na putu po Republici Hrvatskoj"

     Učenici 1.c, 2.a i 3.a razreda i njihove učiteljice, Kristina Polić, Marina Arbanas i Štefica Ružić,  uključili su se u  projekt "Oskar na putu po RH". Oskar je u našoj školi boravio od 15. -23. rujna 2012.

    Projekt je započeo 15. rujna 2012. kod naše učiteljice Štefice Ružić i trajat će do lipnja 2013.  

Ciljevi projekta su:

- suradnja među učenicima i učiteljicama diljem RH - upoznavanje drugih dijelova naše domovine - poticanje kreativnosti, samostalnosti i odgovornosti učenika - poticanje domoljubnih i rodoljubnih osjećaja - osposobiti učenike za cjeloživotno učenje i komunikaciju i suradnju s drugima  - usporediti život vlastitog mjesta i sredine s ostalim dijelovima Hrvatske  - prepoznati načine čuvanja i ulogu pojedinca u čuvanju prirodne i kulturne baštine u zavičaju i domovini

 

KAKO JE NASTALA IDEJA ZA OVAJ PROJEKT?

    Prošle školske godine u 1. razredu oš Cerić boravio je plišani patak Oskar. Tijekom tjedna učenici i njihova učiteljica družili su se s njim, igrali se i zabavljali. Svaki vikend Oskar je išao kod jednog učenika kako bi upoznao njegovu obitelj i kako ne bi bio sam u pustoj školi. U ponedjeljak bi se vratio s ispisanim stranicama svog dnevnika. Slavio je rođendane, gledao crtiće, igrao igrice na računalu, vozio bicikl,... Ludo se zabavljao!
     Ove školske godine poželio je poći na put po RH, upoznati nove učenike, škole, gradove i sela.
   Putovat će od jedne do druge županije, iz jednog razreda u drugi sa svojim dnevnikom u koji će upisivati sve što je vidio, čuo, naučio, doživio.


    U ovaj projekt uključile su se učiteljice i njihovi učenici i iz naše škole. Mi smo bili prvi domaćini Oskaru na putu kroz lijepu našu.

    Kako se Oskar proveo u gostima kod učenika naše škole, pogledajte ovdje.
   Na ovim stranicama možete pratiti Oskarov put kroz RH.

     Svečani završetak ovog projekta održan je u Područnoj školi u Ceriću 12. listopada 2013.

     Kako je prošla završna svečanost, pogledajte u prezentaciji u privitku

 

 


Osnovna škola Velika Mlaka