2012-10-12 15:59:00

Proslava Dana zahvalnosti i Dana zahvale za Božja dobročinstva

     U nedjelju, 14. listopada 2012.  naša škola proslavila je Dan zahvalnosti i Dan zahvale za Božja dobročinstva. Toga dana obilježili smo Dan kruha - Dan zahvalnosti za plodove zemlje u našoj župnoj crkvi.

     

Tom prigodom u dvorani našeg župnog dvora uređeni su stolovi s krušnim proizvodima, kolačima i plodovima zemlje. Nakon uređenja slijedila je sveta misa, a potom je naš župnik blagoslovio sve krušne proizvode, a slavlje se nastavilo kušanjem proizvoda.

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dario Banić 3.b: Recept moje bake kako se priprema kruh

Sastojci:

60 dkg glatkog brašna, 1 dcl ulja, 1mokra germa, Prstohvat soli, Malo šećera, Malo mlijeka za germu, Oko 2 dcl mlake vode.

Priprema:

-  Mokru germu staviti da se diže u malo mlakog mlijeka,šećera i prstohvat soli.

-  Kada se germa digne treba dodati brašno, ulje i to sve zamijesiti sa mlakom vodom.


Osnovna škola Velika Mlaka