2020-11-23 10:28:02

Likovni natječaj „Velikani hrvatske prošlosti“

          Osnovna škola Grigora Viteza i Dječji vrtić Iskrica iz Zagreba, petu su godinu zaredom organizatori i kreatori likovnog natječaja „Velikani hrvatske prošlosti“, odobrenog od strane MZO-a i Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske. Cilj je natječaja promicanje interesa za hrvatsku povijest i razvoj  likovnih i vizualnih kompetencija učenika.
     Kao i proteklih godina, želja nam je uključiti i pozvati na sudjelovanje što više dječjih vrtića i škola u kojima se školuju ili borave djeca hrvatskog govornog područja, u Republici Hrvatskoj i izvan Republike Hrvatske.

       Motiv ovogodišnjeg, petog po redu natječaja, jedan je od najistaknutijih hrvatskih umjetnika prve polovice 20. stoljeća − Ivan Meštrović. Učenici bi, uz vodstvo mentorica/mentora, trebali doznati nešto više o Ivanu Meštroviću, istaknutom hrvatskom umjetniku koji je obilježio hrvatsku kulturu  i obogatio hrvatsko i svjetsko naslijeđe.

       Potom bi likovnim tehnikama navedenim u natječaju, uz vodstvo mentorica/mentora, ostvarili zadani likovni zadatak.

      U natječaju mogu sudjelovati djeca predškolske dobi, djeca rane školske dobi (1. - 4. razreda osnovne škole) i djeca s teškoćama (predškolska dobi i učenici 1. - 4. razreda osnovne škole).

 U privitku se nalazi tekst natječaja s točnim propozicijama.


Osnovna škola Velika Mlaka