2020-07-09 11:04:25

Oproštaj s osmašima i podjela svjedodžbi

     9. srpnja 2020. održana je podjela svjedodžbi učenicima osmih razreda u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Josip Matić, učenik 8. b razreda održao je oproštajni govor..

Dobar dan,

uvažena ravnateljice, poštovana razrednice, učitelji, učiteljice, profesori, profesorice, stručna službo i tehničko osoblje!

Ne tako davno, 2012. godine, primili ste nas malene, uplašene i zabrinute u prostore tada nama velike škole. Bili ste strpljivi, puni razumijevanja, uporni i prisutni za sve naše strahove, neznanja, radoznalosti i nestašluke.

S nama ste preuzeli i veliku odgovornost. Kad je trebalo bili ste nam roditelji, psiholozi ali i suci.

Omogućili ste nam da zdravo i slobodno rastemo, kako fizički tako i u znanju, igri, natjecanjima, putovanjima, nastupima i ponašanju.

Trčeći hodnicima dotrčali smo i do zadnjeg dana našeg osmogodišnjeg obrazovanja. Prije zadnjeg koraka želim u ime učenika 8. b razreda zahvaliti svima vama koji ste nas pratili i usmjeravali svih ovih godina.

Hvala ravnateljici, kako bivšoj tako i sadašnjoj, gospođi Zrinki Šućur za svu organizaciju oko nastave i aktivnosti i brigu, za razrednike i profesore koje nam je dodijelila.

Hvala našim učiteljicama razredne nastave koje su nas naučile pisati, čitati, računati i paziti jedni na druge.

Hvala našoj razrednici Katarini Klarić koja nas je većinu pratila od 1. razreda kroz izborni predmeta vjeronauka, a od 5. razreda hrabro i ustrajno vodila prema završetku osnovne škole.

Hvala svim našim profesorima predmetne nastave na znanju koje su nam prenosili, trudili se i mučili ovu generaciju izvesti na pravi put.

Hvala stručnoj službi na svim edukacijama, podrškama, pohvalama ali i kritikama.

Hvala našem domaru što je uspijevao sve naše nestašluke popraviti.

Hvala tetama kuharicama koje su nam strpljivo i s ljubavlju pripremale jela.

Hvala našim spremačicama koje su uspjele sve iza nas pospremiti i dovesti u red.

Nije uvijek bilo lako, kako vama tako i nama.

Zahvalni svima vama, odlazimo u nove škole, izazove i životne bitke, obogaćeni znanjem, prijateljstvom i lijepim uspomenama na naše učitelje, profesore i vrijeme provedeno u Osnovnoj školi Velika Mlaka.

Vama ostavljamo sjećanja i lijepe uspomene na našu generaciju kojoj ni COVID 19 nije uspio pomrsiti planove i zaustaviti nas.

U ime 8. b razreda,

Josip Matić


Osnovna škola Velika Mlaka